Översikt
En enkel mix för mjuk pepparkaka eller pepparkakscookies med klassisk smak av pepparkaka. Kan också användas för att göra en god pepparkakscrumble att toppa desserter och bakverk med. Tillsätt endast vatten och ägg.
Torrt, rumstemperatur ej över 25°C och max 65% luftfuktighet.
240 dagar
Pulver
Gluten (vete), Mjölk (skummjölkspulver innehåller laktos)
Blanda ingredienserna med vinge på 1:a växeln i 1 min, skrapa ner från kanterna. Blanda sedan på 2:ans växel tills en slät och något ljusare smet erhålles, ca. 3-6 min.
Baktemp: 150-160°C Baktid: (400 g) ca. 35-40
socker, VETEmjöl, vegetabilisk olja (palm, shea), VETEstärkelse, krydda, bakpulver E450 (0,2%) och E500, SKUMMJÖLKSpulver, salt, vanillin
Blanda ingredienserna med vinge på 1:a växeln i 1 min, skrapa ner från kanterna. Blanda sedan på 2:ans växel tills en slät och något ljusare smet erhålles, ca. 3-6 min.
Baktemp: 150-160°C Baktid: (400 g) ca. 35-40
socker, VETEmjöl, vegetabilisk olja (palm, shea), VETEstärkelse, krydda, bakpulver E450 (0,2%) och E500, SKUMMJÖLKSpulver, salt, vanillin